Ancheta de 3 zile pentru a stabili cauza reapariției mirosului urât în capitală. Ceban promite pedepse pentru cei care s-ar face vinovați de situație

Primarul capitalei Ion Ceban a venit cu mai multe explicații referitoare la acțiunile care se întreprind, după reapariția mirosului neplăcut în unele zone ale capitalei. După ce ieri, a fost constituit un grup de lucru care să analizeze toate circumstanțele și cine s-ar face vinovat de situația actuală, astăzi edilul anunță că în termen de trei zile, aceștia vor veni cu un raport amplu și propuneri concrete privind soluționarea problemei.

Foto: UNIMEDIA

„Așadar, nu voi cruța pe nimeni, dacă ancheta va demonstra că se face cineva vinovat, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi.

Pe de altă parte, responsabilii ieri m-au informat că a crescut în ultima perioadă concentrația deversărilor la stația de epurare și de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale. De ce aflu ieri despre acest lucru, de ce nu s-au luat măsurile necesare și nu s-a acționat prompt și de ce această situație este tolerată de ani buni din partea unor agenți economici? La aceste întrebări trebuie să primesc răspunsurile în 3 zile după examinarea tuturor circumstanțelor”, scrie Ceban într-o postare pe Facebook.

Totodată, primarul susține că a fost transmis un demers mai multor instituții de stat precu, Ministerului Agriculturii, Inspectoratului pentru protecția mediului, Centrului municipal de medicină preventivă, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a se autosesiza în acest caz și de a dispune entităților din subordine, efectuarea controalelor inopinate cu prelevarea probelor de la companiile producătoare care deversează apele reziduale cu concentrație sporită de poluanți în rețeaua de canalizare publică.


Pub