(foto) Momentul în care Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit, surprins în aeroport de un pasager care a zburat cu el în același avion

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi se află în comă într-un spital din Omsk, după ce a băut o ceaşcă de ceai în care, potrivit purtătoarei sale de cuvânt, ar fi fost pusă otravă. El este în terapie intensivă la un spital din Omsk și este conectat la un aparat de ventilație artificială.

Foto: djpavlin/Instagram

Momentul în care opozantul rus bea ceaiul în care se presupune că a fost pusă otrava a fost fotografiat de Pavel Levedev, un pasager care a zburat cu politicianul rus în același avion.

Navalnîi a băut o ceaşcă de ceai înainte să se îmbarce în avion, a spus Kira Iarmîş. Presupunem că Aleksei a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă”, a subliniat ea.

Navalnîi bea ceai în aeroportul din Tomsk, înainte să urce în avionul spre Moscova / Sursa:djpavlin/Instagram

Între timp, pe rețelele sociale a apărut o ultimă fotografie pe care Navalnîi o făcuse înainte de a se urca în avion.

Fotografia a fost făcută în autobuzul care îl ducea către avion. Navalnîi zâmbește, dar deja băuse ceaiul în cafeneaua din aeroportul Tomsk, iar câteva minute mai târziu, în avion, avea să se simtă rău și să își piardă cunoștința în timp ce era în toaletă.

Pavel Lebedev a relatat apoi pe Instagram ceea ce a văzut: „La începutul zborului, el (Aleksei Navalnîi) s-a dus la toaletă şi nu s-a mai întors. A început să se simtă cu adevărat rău. Au încercat să-l ajute să-şi revină, dar el striga de durere”.

Echipajul companiei aeriene S7, cu al cărei avion a călătorit liderul opoziţiei ruse, a spus că Navalnîi a început să se simtă rău la foarte scurt timp după ce avionul a decolat, iar căpitanul a fost cel care a decis să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul cel mai apropiat, la Omsk. Navalnîi nu a băut şi nu a mâncat nimic la bordul avionului.

Iată momentul când este luat din avion și transportat către ambulanță, după ce pilotul a efectuat aterizarea de urgență de la Omsk:

În această dimineață, Navalnîi a fost internat la spitalul de urgență din Omsk cu suspiciunea de otrăvire.

Politicianul de 44 de ani a început să se simtă rău în avion, în timp ce zbura din Tomsk la Moscova. Avionul a aterizat de urgență în Omsk, unde Aleksei Navalnîi a fost preluat de o ambulanță și transportat la spitalul de urgență.

Navalnîi se află în comă naturală. Medicii spun că au reușit să-l stabilizeze, însă se află în continuare în stare gravă.

Medicii până la această oră nu au pronunțat un diagnostic, iar soția politicianului și doctorița personală a acestuia care au sosit la Omsk, nu sunt lăsate să-l vadă.


Pub