Obama, cel mai dur atac de până acum la adresa lui Trump. Președintele SUA nu a întârziat cu replica

Fostul președinte american a lansat cel mai dur atac al său de până acum contra lui Donald Trump. Barack Obama l-a acuzat pe actualul ocupat al Casei Albe că, în aproape patru ani de mandat, nu a reușit facă nimic și nu s-a ridicat la înălțimea funcției, pentru nu poate.

Foto: Chesnot

Fostul lider al SUA a mai spus despre succesorul său că a tratat președinția drept un reality show și că a acționat numai în interesul anturajului său. Discursul lu Barack Obama a avut loc în ultima zi a convenției democrate, unde Joe Biden a fost confirmat oficial drept contracandidatul lui Donald Trump la alegerile din noiembrie.

Obama: Donald Trump nu s-a ridicat la înălțimea funcției, pentru că nu poate

Barack Obama, fostul președinte al SUA: Am stat în Biroul Oval cu ambii bărbați care candidează la președinție. Niciodată nu m-am așteptat ca succesorul meu să îmbrățișeze viziunea mea și să-mi continue politicile. Am sperat totuși, pentru binele țării, ca Donald Trump să poată arăta dorinţa de a-şi lua rolul în serios, să poată simţi importanţa funcţiei și să descopere o oarecare aplecare pentru democrația care i-a fost dată în grijă.

Dar el nu a făcut niciodată acest lucru. De aproape patru ani, el nu s-a arătat interesat să se implice, niciun interes în a găsi un consens, niciun interes în a folosi puterea minunată a funcției pentru a ajuta pe cineva în afară de el și de prietenii lui, niciun interes în a considera președinția altceva decât un reality show de care să se folosească, pentru a primi atenția după care tânjește.

Donald Trump nu s-a ridicat la înălțimea funcției, pentru că nu poate. Iar consecințele acestui eșec sunt severe. 170.000 de americani sunt morți. Milioane de locuri de muncă au dispărut, în timp ce persoanele de la vârf câștigă tot mai mult.

Cele mai rele impulsuri ale noastre s-au dezlănțuit, reputația noastră în jurul lumii a scăzut drastic și instituțiile nostre democratice sunt amenințate mai mult ca niciodată.

Nimeni, inclusiv președintele, nu este deasupra legii. Niciun demnitar, inclusiv președintele, nu ar trebui să se folosească de funcție, pentru a se îmbogăți pe sine sau pe susținătorii săi. Această administrație a arătat că va face praf democrația dacă de acest lucru este nevoie pentru a câștiga.

Trump: Dacă Obama și Joe Biden și-ar fi făcut treaba, eu nu aș fi aici

Donald Trump a răspuns criticilor fostului președinte american pe care l-a acuzat că a fost ineficient și că a avut o politică internă, dar și externă dezastruoasă. Președintele Statelor Unite a susținut că a fost ales pentru a repara ce a lăsat în urmă Barack Obama.

Donald Trump, președintele SUA: Când aud toate acestea și văd dezastrul pe care el (n.r: Barack Obama) l-a lăsat, stupiditatea acordurilor pe care le-a încheiat. Uitați-vă ce facem noi, avem un zid minunat la graniță, avem securitate.

Mă uit la ce avem noi și la cât de rău a fost el, ce președinte ineficient a fost, groaznic.

Motivul pentru care mă aflu aici sunt președintele Obama și Joe Biden. Dacă ei și-ar fi făcut treaba, eu nu aș fi aici și probabil că nici nu aș fi candidat dacă și-ar fi făcut treaba. Aș fi fost foarte fericit, îmi plăcea foarte mult viața mea dinainte. Dar ei au făcut o treabă atât de rea, așa că mă aflu în fața voastră ca președinte.


Pub