06:28:59 20.04.2024
Stiri

PLDM, despre refuzul formațiunii Maiei Sandu de a constitui un bloc electoral în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare: „Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități”

Actualitate 20.08.2020 15:20 Vizualizări2716 Autor: Ziarul National
PLDM, despre refuzul formațiunii Maiei Sandu de a constitui un bloc electoral în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare: „Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități” Telegraph.md


Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) consideră neîntemeiat refuzul formațiunii Maiei Sandu de a constitui un bloc electoral format din PAS, Platforma „DA” și PLDM în perspectiva alegerilor prezidențiale din toamnă și eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Potrivit PLDM, dialogul între cele trei formațiuni de dreapta este „extrem de necesar și încurajat de Partidul Popular European”.

„PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale. Poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”, se arată într-un comunicat de presă al liberal-democraților, după ce PAS a îndemnat formațiunea lui Vlad Filat să o sprijine necondiționat pe Maia Sandu.

Totodată, PLDM spune că apreciază poziția Platformei „DA” vizavi de propunerea făcută ieri.

Citește și: Vlad Filat, PROPUNERE pentru PAS și Platforma „DA” în perspectiva alegerilor prezidențiale, dar și parlamentarelor ANTICIPATE. Vrea LISTĂ comună la următorul scrutin legislativ

„Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin. PLDM va acționa în continuare în conformitate cu deciziile forurilor sale de conducere”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Maia Sandu i-a răspuns lui Vlad Filat, care vrea un candidat al DREPTEI pentru prezidențiale și LISTĂ COMUNĂ la parlamentare: „E vremea să scăpăm de cei care se îmbogățesc ilegal... Alegătorii s-au săturat de HOȚI”

De menționat că ieri, 19 august, PLDM a propus PAS și Platformei „DA” constituirea unui bloc electoral pentru prezidențiale și formarea unei liste comune pentru alegerile parlamentare.

De partea cealaltă, PAS i-a îndemnat pe liberal-democrați s-o susțină pe Maia Sandu. „Alegătorii PAS, și cei ai Platformei „DA”, ai PL, ai PD sau ai PLDM s-au săturat de hoți. Îi chemăm să o sprijine pe Maia Sandu pe toți oamenii care vor să scape de hoție și de toți hoții în frunte cu Dodon. Acesta va fi adevăratul bloc electoral, al alegătorilor, nu al liderilor politici care astăzi sunt, iar mâine – nu”, se arată în răspunsul oferit de PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md