09:13:31 19.04.2024
Stiri

DOC // Președintele Dodon, acuzat că își folosește MAMA în acapararea averii: „Se pare că Dodon și-a băgat în SCHEME întreaga familie, chiar și propria mamă”

Actualitate 20.08.2020 15:40 Vizualizări1684 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele Dodon, acuzat că își folosește MAMA în acapararea averii: „Se pare că Dodon și-a băgat în SCHEME întreaga familie, chiar și propria mamă” anticoruptie.md


Procuratura Generală și Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) ar putea verifica legalitatea averii de pe numele Galinei Dodon, mama președintelui Igor Dodon. O solicitare în acest sens a fost făcută de către deputatul PAS Doina Gherman, care a remarcat o discrepanță între veniturile declarate de mama șefului statului, consilieră locală în satul Sadova, Călărași, și bunurile pe care le deține.

Potrivit Doinei Gherman, mama președintelui ar deține o casă de 240,8 metri pătrați, trei construcții auxiliare ce depășesc 179 de metri pătrați, 103 terenuri agricole cu suprafața totală de 28,3 hectare, dar și un depozit bancar de 153 600 de lei.

Astfel, aceasta sugerează că, de fapt, toate bunurile i-ar aparține președintelui Dodon și au fost obținute în perioada când acesta exercita funcții publice.

„Se pare că Dodon și-a băgat în scheme întreaga familie. Chiar și propria mamă. În loc să o protejeze. Iată așa un fecior grijuliu. Am adresat Procuraturii Generale și ANI o sesizare la acest subiect. Există presupuneri rezonabile că Igor Dodon își folosește mama în calitate de interpus. Pe salariul de simplu profesor nu poți agonisi 103 loturi de teren în câțiva ani și economii de sute de mii de lei, plus să mai menții și o gospodărie”, menționează parlamentara.

„Acum e clar de ce Igor Dodon dansa exact cum îi cânta Plahotniuc. Pentru că dacă nu coopera, porneau dosare nu doar pe el, ci pe întreg neamul său. Și e clar de ce se teme de un procuror cu adevărat independent. Ca să-și ocrotească familia pe care tot el a băgat-o în scheme”, a conchis sursa citată.

VEDEȚI AICI averea declarată de mama prețedintelui Igor Dodon.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md