21:46:25 24.04.2024
Stiri

O șefă de la Fălești și-a angajat și fiul la aceeași instituție: Fiul și-a dat demisia, iar mama riscă să nu mai ocupe funcții publice timp de trei ani

Actualitate 20.08.2020 16:55 Vizualizări4438 Autor: Ziarul National
O șefă de la Fălești și-a angajat și fiul la aceeași instituție: Fiul și-a dat demisia, iar mama riscă să nu mai ocupe funcții publice timp de trei ani


Șefa Direcției Generale Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului din cadrul Consiliului Raional Fălești și-a angajat fiul în calitate de manager al unei subdiviziuni din subordinea direcției.

Ordinul de angajare și contractul individual de muncă a fost semnat de către mamă încă în decembrie 2018, iar fiul și-a dat recent demisia, numai după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese în acest caz.

Femeia a depus o declarație despre conflictul de interese pe numele președintelui raionului Fălești, în care a menționat despre starea de conflict apărută la primirea cererii de angajare din partea fiului. Totuși, inspectorul de integritate consideră această declarație nulă, deoarece a fost depusă după consumarea conflictului de interese.

Dacă actul de constatare al ANI va rămâne definitiv, incstituția va sesiza președintele raionului Fălești în vederea încetării raporturilor de muncă ori de serviciu cu șefa respectivă.

Femeia riscă, de asemenea, să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani, urmând să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md