Soția lui Navalnîi nu este lăsată să-l viziteze. Colegii opozantului roagă Kremlinul să-l evacueze la un tratament peste hotare

by D M
Distribuiti mai departe...

Iulia Navalnîi, soția principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, nu a fost lăsată să-și vadă soțul la spital, după ce acesta a fost internat cu simptome de otrăvire, la terapie intensivă. Momentan, politicianul se află în comă, medicii spun că au reușit să-i stabilizeze starea. Cu toate acestea, staff-ul lui Navalnîi i s-a adresat Kremlinului cu rugămintea de a organiza transportarea pacientului peste hotare, scrie Agora care citează Meduza.

Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, dar și doctorița opozantului, Anastasia Vasilieva, nu au fost admise în unitatea de terapie intensivă a spitalului din Omsk, unde se află politicianul. Cel puțin asta susține purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîș.

Potrivit acesteia, Iuliei Navalnîi i s-a spus mai întâi că pacientul nu și-a dat acceptul pentru vizită, iar apoi – că un buletin nu e suficient pentru a dovedi că ea este soția sa. Administrația ar mai fi cerut un certificat de căsătorie pentru a demonstra că Iulia este soția lui Alexei.

La rândul său, doctorița lui Navalnîi, Vasilieva, a spus că nu i s-au arătat documente medicale. „Solicităm ajutor oficialilor Ministerului Sănătății și funcționarilor pentru a obține acte, pentru a determina strategia tratamentului și a necesității de a-l transfera la Moscova sau în străinătate”, a scris Vasilieva pe Twitter.

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului spun că nu au nevoie de ajutor și au toți specialiștii necesari pentru a face față tratamentului lui Navalnîi.

Spre seara zilei de joi, echipa politicianului i-a cerut Kremlinului să-i ajute să-l deplaseze pe Navalnîi pentru tratament la o clinică din străinătate. 

De menționat că purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a promis că va contribui la evacuarea lui Navalnîi pentru tratament în condițiile frontierelor închise, dacă astfel de solicitări vor fi transmise.

Navalnîi a început să se simtă rău în avion, în timp ce se deplasa de la Tomsk, oraş din Siberia, la Moscova. Amintim că purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi declarase că, după părerea ei, politicianul a fost otrăvit cu ceva adăugat în ceai. „Acesta a fost singurul lucru pe care l-a consumat de dimineață. Medicii spun că toxina a fost asimilată mai repede prin lichidul fierbinte. Acum Alexei este fără cunoștință”, a spus purtătoarea de cuvânt, adăugând că politicianul a fost internat în reanimare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.