Steve Bannon, ideologul de extremă-dreapta al lui Donald Trump, a fost arestat pentru delapidare în campania de donații pentru zid

by D M
Distribuiti mai departe...

Procurorii federali din Statele Unite ale Americii l-au acuzat, joi, pe Steve Bannon, fostul consilier de campanie al președintelui Donald Trump și strategul său în primele 8 luni de mandat la Casa Albă, de delapidare într-o campanie de strângere de fonduri pentru construcția zidului de la granița cu Mexicul, relatează CNN.

Bannon a fost arestat, conform unui purtător de cuvânt al procurorului general al SUA. Avocatul lui Bannon nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor. BBC scrie că Steve Bannon ar fi primit peste un milion de dolari în donații pentru construcția zidului, însă i-a folosit pentru cheltuieli personale.

Steve Bannon, un ideolog de extremă-dreapta și susținător al supremației albilor, a fost fondatorul ziarului Breitbart, de aceeași orientare politică. A fost principalul consilier al lui Trump în primele sale 8 luni de mandat și strateg-șef la Casa Albă. 

Conform procurorilor, Bannon a folosit mai mult de un milion de dolari primiți sub formă de donații prin organizația denumită „We Build the Wall” (n. red. – Construim Zidul) pentru a îl plăti pe un apropiat al său, Brian Kolfage, printr-o altă organizație non-profit. Tot folosindu-se de această firmă, el a cheltuit banii în interes personal.

Bannon, Kolfage și alți doi complici, Andrew Badolato și Timothy Shea, sunt și ei acuzați de complot în vederea comiterii de fraudă și complot pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...