ANI: Șefa Direcției Asistență Socială Fălești riscă să fie concediată după ce și-a angajat fiul într-o instituție din subordinea sa

Irina Odobescu
20/08/2020
Foto: Serviciul Asistență Socială Comunitară Făleşti

Șefa Direcției Generale Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului din cadrul Consiliului Raional Fălești, Emilia Ciobanu, a încălcat regimului juridic al conflictelor de interese, angajându-l pe fiul său într-o subdiviziune din subordinea sa, au constatat inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Actul de constatare emis, joi, de  ANI, stipulează că Emilia Ciobanu a semnat în privința fiul său ordinul de angajare și contractul individual de muncă. 

Ciobanu a depus o declarație despre conflictul de interese în atenția Președintelui raionului Fălești, în care a menționat despre starea de conflict apărută la primirea cererii de angajare din partea fiului. Inspectorul de integritate consideră declarația ca fiind nulă, deoarece a fost depusă după consumarea conflictului de interese.

Conform informațiilor acumulate în cadrul controlului, în martie 2020, după ce s-a aflat că la ANI a fost înregistrată o sesizare asupra acestui caz, fiul Emiliei Ciobanu a depus o cerere de eliberare din funcție, demisia acestuia fiind acceptată sub semnătură de către șeful-adjunct al direcției.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va sesiza Președintele raionului Fălești în vederea încetării raporturilor de muncă ori de serviciu. Emilia Ciobanu riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective,  pentru o perioadă de trei ani, urmând să fie înscrisă și în Registrul Interdicțiilor al ANI.       

 

Irina Odobescu
20/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii