fbpx

foto | Elefantul de dimensiunea unui șobolan, descoperit după 50 de ani! Unde a fost găsită specia?

Cel mai mic elefant – de dimensiunea unui șobolan – a fost descoperit după 50 de ani în care a fost dat dispărut. Specia „Somali sengi”, regăsită în Cornul Africii (cea mai estică regiune a Africii), nu a mai fost analizată de cercetători din 1968.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Micul elefant poate alerga cu aproximativ 30 km/h şi trage pe „trompa” minusculă furnicile. El a fost redescoperit după ce, în 2019, urmând sfaturile localnicilor din regiune, oamenii de știință au plecat pe urmele lui – în statul Djibouti. Localnicii au putut identifica animăluțul din fotografii vechi cu Houssein Rayaleh, de la Asociaţia Djibouti Nature.

Pentru a-l găsi, echipa de cercetărori a pus peste 1000 de capcane cu unt de arahide, fulgi de ovăz şi drojdie. În total, capcanele au atras 12 elefănţei.

„A fost uimitor. Când am deschis prima capcană şi am văzut micuţul fir de păr de pe vârful cozii, ne-am uitat unul la altul şi nu ne-a venit să credem”, a povestit Steven Heritage, un om de ştiinţă de la Duke University din SUA.

Conform analizei ADN, elefanţii somali sengi sunt înrudiţi cu alţi sengi care trăiesc în Maroc sau Africa de Sud, transmite Mediafax.

Foto: boredpanda.com

Articole asemănătoare

Back to top button