/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

/VIDEO/ După șase luni de pauză, teatrele se redeschid. Spectatorii sunt așteptați cu măști

missing
20 august 2020, ora 20:24

După aproape jumătate de an de pauză, teatrele se redeschid. Doar că, nu așa cum ne-am obișnuit până acum. Din cauza pandemiei, spectacolele vor fi jucate în aer liber, iar spectatorii vor fi obligați să poarte măști de protecție. La Teatrul Satiricus, pregătirile pentru noua stagiune sunt în toi. Scena este deja amenajată în curtea teatrului, iar actorii repetă piesele de zor. Primul spectacol în aer liber va fi jucat pe 28 august.

„Ce știți voi frate despre problemele noastre, generația asta pierdută, B.U.G. Mafia , Paraziții, Carla’s Dreams. Cum vă place să ne ziceți. Cum vă place să ne ziceți! Eeeeeeeeeeeeeei”.

Pe actorii Teatrului Satiricus i-am găsit în sala de spectacole, repetând o nouă piesă, pentru stagiunea care va începe peste o săptămână. Echipați cu măști, chiar și în timpul repetițiilor, actorii spun că au acceptat provocarea și sunt pregătiți să joace în orice condiții. Ei speră că publicul îi va primi la fel.

ION GROSU, ACTOR: „Doar că vor fi alte condiții și de joc, și pentru public. Să vedem cum o ne primească publicul afară”.

Mai mult, în toată această perioadă de pauză, actorii au făcut repetiții pentru spectacole, online. Doar câte doi actori repetau în scenă, iar ceilalți – de la distanță.

ALEXANDRINA GRECU, ACTRIȚĂ: „Noi ne bucurăm mult de tot că am început să lucrăm important să ne menținem așa”.

Până la deschiderea noii stagiuni au rămas zile numărate. Așa că, teatrul este gata să primească spectatorii, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

ION GROSU, ACTOR: „Noi am pregătit în cazul în care cineva a uitat masca acasă, în troleibuz, noi o să avem măști. Avem soluție dezinfectantă, șervețele umede avem păstrată distanța”.

NATALIA SCRELEA, REPORTERĂ TV8: „După o pauză de șase luni, teatrele își reiau activitatea, dar într-un mod diferit. Actorii vor juca spectacole în aer liber pe aceste scene improvizate. Spectatorii vor trebui să se conformeze regulilor și să poarte mască”.

Actorii recunosc că jucarea spectacolelor, care au un decor mai complex, este practic imposibilă în aer liber. De exemplu, la Teatrul Mihai Eminescu se discută încă formatul în care publicul va avea acces la spectacole. Chiar și așa, repetițiile și lucrul cu decorul continuă.

Reporter: NATALIA SCRELEA
Cameraman: TUDOR BIGU

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram