‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPentru a beneficia de compensații pentru secetă în cazul culturilor de grupa a doua,...

Pentru a beneficia de compensații pentru secetă în cazul culturilor de grupa a doua, totuși fermierii vor fi nevoiți să depună un nou dosar

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii care vor dori să beneficieze de compensații pentru secetă și pentru culturile de grupa a doua vor trebui, totuși, să depună un nou dosar.  Informația a fost confirmată pentru Agrobiznes de Vadim Curmei, directorul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură.

„Va fi o altă Hotărâre de Guvern și corespunzător alt dosar. Ca procedură de depunere, probabil va fi la fel, vedem cum va fi stipulat în document” a precizat directorul general AIPA.

Potrivit ministerului Agriculturii, încă nu a fost stabilită suprafața totală afectată, nici cuantumul compenației și nici regulamentul de acordare a banilor. Amintim, că în urma protestelor din ultimele zile a agricultorilor, Guvernul a decis alocarea altor 100 de milioane de lei, bani pentru compensarea fermierilor, a căror culturi de grupa întâi au fost afectate de secetă în proporții de 60 la sută și mai mult. Acești bani, erau inițial prevăzuți pentru compensarea culturilor de grupa a doua. Ieri autoritățile au precizat că pentru acestea urmează să identifice alte surse de finanațare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›