‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPronostic de apicultor: Mierea de salcâm va dispărea. Schimbările climatice ne vor face să...

Pronostic de apicultor: Mierea de salcâm va dispărea. Schimbările climatice ne vor face să producem mai puțin, dar mai calitativ

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Din cauza temperaturilor reci înregistrate în primăvara acestui an, apicultorii au recoltat mai puțină miere de salcâm. Astfel, prețul acestui produs, aflat în deficit pe piață, înregistrează o creștere.

În ciuda condițiilor climatice în schimbare, unii apicultori par să aibă propria strategie de manevrare a acestei situații. Potrivit lui Sergiu Tulei, apicultor din Cioburciu, Ștefan Vodă, în următorii ani ramura apicolă va înregistra o scădere a producției de miere, însă se va câștiga pe latura de calitate a acesteia.

„Prognoza mea pentru anii viitori e că mierea de mai, cea care era și produsul apicol de bază, va dispărea în curând, chiar dacă ea și este sursa principală a apicultorilor, fiind cea mai valoroasă și cea mai bine vândută. Salcâmul în acest an a dat în floare treptat. Cu schimbările acestea climaterice, cu seceta multe aspecte s-au dat peste cap. Deja nu ne mai putem baza pe mierea de salcâm. Afacerile apicole în acest sens cred că nu vor dispărea în următorii ani, însă deja se vor schimba accentele. Nu ne vom mai putea baza pe cantitate, ci pe calitate”.

Tot potrivit lui Tulei, prețul mierii încă este în formare, însă din datele estimative, mierea de salcâm costă în acest an în jur de 120-130 de lei per kilogram.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›