/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

PLDM a propus PAS și Platformei DA să formeze un Bloc Electoral comun. Reacțiile celor două partide

missing
19 august 2020, ora 23:05

La doar câteva zile de când a fost ales în calitate de președinte a PLDM, astăzi Vlad Filat a propus Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA să formeze un Bloc Electoral comun. Acest lucru ar presupune și înaintarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Ambele partide deocamdată nu au luat o decizie finală, dar consideră propunerea… întârziată.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Partidului Liberal Democrat. Într-un comunicat, Biroul Permanent Central al Partidului scrie că, după analiza situației de criză cu care se confruntă țara, a decis să invite PAS și Platforma DA la dialog. Mai exact, să creeze un Bloc Electoral, care ar urma să participe la alegerile prezidențiale, din 1 noiembrie, cu un candidat comun. Iar în caz de alegeri parlamentare anticipate, să întocmească și o listă comună.

„Chiar dacă timpul e foarte scurt, prin voință politică, este încă posibilă desemnarea unui candidat comun, pentru scrutinul prezidențial, prin crearea acestui Bloc Electoral, în care toate cele trei formațiuni să-și manifeste identitatea și interesele electoratului propriu”, se arată în comunicatul emis de PLDM. Formațiunea mai susține că e deschisă oricărui format de negocieri pe care colegii PAS și Platforma DA îl consideră funcțional. De altă părere, însă, sunt cele două partide. Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr ne-a declarat că propunerea lui Vlad Filat este prea întârziată.

ALEXANDRU SLUSARI, VICEPREȘEDINTE PPDA
Eu sunt foarte sceptic vizavi de această idee. Este foarte tardivă. Acum, cu cinci zile înainte de începerea campaniei electorale, este practic imposibil, din punctul meu de vedere, să fie implementat acest lucru”.

Cât despre posibilitatea lui Vlad Filat de a deveni candidatul unic, în cazul creării unui bloc comun, Alexandru Slusari zice că acest lucru este aproape imposibil.

ALEXANDRU SLUSARI, VICEPREȘEDINTE PPDA
„Atitudinea față de Vlad Filat, personal, este foarte contradictorie. Vlad Filat are multe păcate”.

Deputatul PAS, Igor Grosu, ne-a declarat că, deocamdată, subiectul nu a fost dezbătut pe larg în cadrul partidului. Dar, într-un comunicat al formațiunii, se scrie că PAS și-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte și că e timpul ca țara să scape de hoți.

„PAS şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte, în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv al nostru este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a lui Dodon și a celorlalți hoți de miliarde” se arată în comunicatul Partidului Acțiune și Solidaritate. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat că va candida la prezidențiale încă în martie. Același lucru l-a făcut și Maia Sandu, acum o lună. Liderul PLDM, Vlad Filat, declara anterior că dacă în 2016 Andrei Năstase ar fi fost candidatul dreptei pentru funcția de șef al statului, acesta ar fi învins în turul doi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram