/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Pandemia a mai tăiat din elanul moldovenilor de a trimite sau de a primi colete de la cei dragi

missing
19 august 2020, ora 23:12

Moldovenii nu se mai înghesuie să primească sau să trimită colete în Italia, Franța sau alte țări în care s-au stabilit cetățenii noștri. De vină ar fi pandemia, care taie din veniturile oamenilor, dar și obligativitatea respectării mai multor restricții de călătorie, o spun șoferii de microbuze. Dacă până mai ieri, lumea stătea la coadă ca să trimită sau să primească bunătăți din țările de adopție ale conaționalilor, astăzi, oamenii puteau fi numărați pe degete.

Majoritatea moldovenilor expediază celor dragi, aflați peste hotare, produse tipice, cum ar fi bomboane, nuci sau brânză de oi. Această femeie, însă, și-a făcut astăzi apariția în fața Circului, acolo de unde pornesc microbuzele, cu bunuri mai atipice. Cu o mașină de tocat carne, care spune că a cumpărat-o la promoție, și cu un butoiaș plin cu zarzavat, ea speră să bucure inima și să potolească dorul fiicei și a familiei acesteia, aflate în Franța.

ZINA MELIN, PENSIONARĂ
– Acolo nu se găsesc? – Sunt, dar nu le place când fac mâncarea cu ele, sunt de toate felurile.

Totuși, pandemia a mai tăiat din elanul moldovenilor de a trimite sau de a primi bunătăți de la cei dragi. Așa că forfota, care a fost odată în zona Circului, a rămas istorie.

„Ea nu lucrează și are și ea dorință de un dulce să-și mai îndulcească viața.”

„Avem aproape două luni, n-am mai trimis. Și ce ați pregătit? Poamă, fructe, legume. Dacă nu pot să vină, le trimitem noi Moldova acolo.”

Faptul că fluxul de trimitere și primire a coletelor a scăzut, ne-o spun și transportatorii, care nu mai lucrează continuu, cum se întâmpla în trecut.

„Unde te întorci, peste tot doar probleme, iar dacă nu sunt, ți le fac.”

„- Acum nici nu prea ducem, nici nu ducem. Două vămi lucrează, Giurgiuleștiul și Leușeni, care permit tranzitul. Vămile sunt supraaglomerate, tot transportul prin două vămi, puteți să înțelegeți, sute de mașini. – Și stați mult în vamă? – Clar lucru că stăm, să verifice o mașină, se adună timp.

Potrivit responsabililor din cadrul Serviciului Vamal, pe perioada de pandemie, transportatorilor de mărfuri nu le-au fost impuse anumite restricții de circulație Dar, nu este exclus aceștia se ciocnesc de dificultăți în alte țări pe care le tranzitează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram