image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Un polițist din Râșcani, prins în flagrant cu mită de 5 mii de euro

Un ofițer al Inspectoratului de Poliție Râșcani a fost prins în momentul în care primea mită de 5 mii de euro. Pentru acești bani, polițistul promitea să dreagă un proces penal pentru jaf și conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Potrivit poliției, funcționarul vizat a pretins și primit de la denunțător mijloace financiare în valoare de 5000 de euro.

„În speță, funcționarul IP Râșcani intenționa să adopte o soluție favorabilă în cadrul unui proces penal inițiat pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de jaf și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică. În repercusiune, ofițerii SPIA, sub egida procurorilor, în temeiul bănuielii rezonabile de săvârșire a infracțiunii, au reținut făptuitorul, în flagrant delict, în timpul pretinderii şi primirii mijloacelor financiare”, precizează poliția.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10 ani, cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: