image
Sursa foto: jurnal.md

Focar de Covid-19 la Dispensarul Republican de Narcologie: Directorul interimar infectat nu ar fi respectat carantina

Luni, 17 august, patru persoane din administrația Dispensarului Republican de Narcologie au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus și internați în spital. Alexandru Mărăndici, directorul interimar al Dispensarului, care a stat două luni în spital cu o formă gravă în urma infectării cu Covid-19, după externare nu a respectat carantina întrorcându-se la locul de muncă, susțin unii angajați.

Mai mulți angajați ai administrației Dispensarului Republican de Narcologie au fost testați pozitiv cu Covid-19 luni, 17 august, și au fost internați în spital. Alte patru persoane sunt suspecte. Angajații susțin că s-ar fi infectat de la directorul interimar al Dispensarului, Alexandru Mărăndici, care a stat două luni în spital cu o formă gravă în urma infectării cu noul coronavirus și care nu ar fi respectat carantina după expernare.

„Cazurii sunt mai multe, și la medici și la asistente, dar de luni sunt patru cazuri confirmate și 3-4 suspecți din administrație. Toți sunt internați în spital. Alexandru Mărăndici, care a fost numit director interimar de către MSMPS pe data de 10 august, trebuie să fie în izolare. El a mers în secție a încălcat regulamentul. El a avut o formă gravă a stat două luni în spital și după externare trebuia să stea două săptămâni acasă, dar a venit la lucru în secție și deja atâtea cazuri avem. Este o iresponsabilitate totală, am anunțat chiar și ministerul”, a declarat pentru jurnal.md Ion Șiman, juristul Dispensarului.

Acesta ne-a mai comunicat că de la începutul pandemiei celor din administrație li s-au oferit doar câte șase măști, iar de mănuși nici vorbă.

Contactat de jurnal.md, Alexandru Mărăndici a declarat că este ocupat și să revenim mai târziu, însă nu a mai răspuns la telefon.

Amintim că anterior jurnal.md a scris despre conflictul de interese de la Dispensar, unde Alexandru Mărăndici, împreună cu mama sa, care activează în calitate de contabilă a instituției, și tatăl său, care este medic psihiatru - narcolog superior, conduc după bunul plac instituția. Cel puțin așa se plâng mai mulți angajați, dar și foști angajați, care spun că au fost impuși să se concedieze.

Noutăţile partenerilor

comentarii: