(video) Furt de peste 150 mii lei dintr-o locuință din Orhei. Suspectul avea banii la el în timpul reținerii

Un tânăr din Orhei a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi furat sume enorme de bani dintr-o locuință. Este vorba despre 110.000 ruble rusești, 4700 euro, 24 100 lei și o verighetă din aur. Suspectul la moment acesta este cercetat penal pentru furt și jaf. Pentru cumul de infracțiune urmează să se pronunțe instanța de judecată.

La începutul lunii august, polițiștii din Orhei au fost sesizați, precum că o persoană necunoscută, în scara unui bloc locativ, în mod deschis a sustras de pe umărul unui bărbat geanta în care se aflau mai multe acte (buletin de identitate, carnetul de pensionar, polița de asigurare medicală) și 3500 lei, după care a plecat într-o direcție necunoscută.

Peste o zi, la 14 august, o femeie, de 41 de ani, locuitoare a alertat poliția, după ce o persoană necunoscută, prin culegere de chei, a pătruns în apartamentul acesteia. Suspectul ar fi sustrat dintr-un safeu 110.000 RUR, 4700 euro, 24 100 lei și o verighetă din aur, cauzându-i un prejudiciu material în sumă totală de 146 266 lei.

Ca urmare a acțiunilor prompte întreprinse de polițiștii și procurorii din mun. Orhei, suspectul a fost reținut în aceiași zi, în ograda unul bloc locativ din municipiul.

În cadrul percheziţiilor corporale, asupra acestuia, polițiștii au depistat într-un plic 4 700 euro, 110 000 RUR și 18 100 lei. Totodată, au fost găsite actele sustrase și au fost returnate proprietarului.

La moment acesta este cerceta penal pentru furt și jaf. Pentru cumul de infracțiune urmează să se pronunțe instanța de judecată.

În continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii și stabilirii altor figuranţi şi apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni.

politia.md / Sursa:politia.md
politia.md / Sursa:politia.md
politia.md / Sursa:politia.md


Pub