Microsoft face, în sfârșit, marea schimbare: când dispare Internet Explorer

Microsoft va opri anul viitor suportul pentru Internet Explorer 11 în cadrul aplicațiilor și serviciilor sale Microsoft 365.

Foto: technology.blog.gov.uk

Peste un an, pe 17 august 2021, Internet Explorer 11 nu va mai fi acceptat pentru serviciile online Microsoft, cum ar fi Office 365, OneDrive, Outlook și multe altele. Microsoft încheie, de asemenea, suportul pentru Internet Explorer 11 cu aplicația web a Microsoft Team în decursul acestui an, proces ce se va încheia pe 30 noiembrie, transmite Playtech.

De ce această schimbare?

Deși va mai dura ceva timp până ce toți utilizatorii Internet Explorer 11 vor fi îndepărtați, Microsoft speră că noul mod compatibil Internet Explorer din browserul Microsoft Edge va fi de ajutor până la eliminarea totală.

Microsoft va permite în continuare companiilor să acceseze site-urile vechi care au fost special construite pentru Internet Explorer, până când va elimina complet suportul pentru Internet Explorer 11 pentru Windows 10. Totuși, măsura Microsoft de a nu mai susține Internet Explorer 11 cu principalele sale proprietăți Web este un prim pas hotărât.

Pe lângă modificările de asistență, Microsoft intenționează de asemenea să renunțe la suportul pentru versiunea veche a Microsoft Edge începând din 9 martie 2021.

După termenul oferit, versiunea veche Edge nu va mai primi actualizări de securitate. Microsoft a mutat utilizatorii Windows 10 existenți pe noul browser Edge bazat pe Chromium, iar compania declară că noile dispozitive și actualizările de caracteristici Windows vor include noul browser Edge.

Această nou versiune este concepută exclusiv pentru întreprinderi, iar Microsoft admite că este o speranță mare pentru a face utilizatorii să folosească Edge pe bază de Chromiun, în loc de o combinație între Chrome și Internet Explorer. “Avem un browser care primește actualizări regulate și care va funcționa atât pe Windows 7, cât și pe Mac”, afirmă Joe Belfiore de la Microsoft.

Microsoft lucrează de ani de zile la scoaterea în afara utilizării a Internet Explorer. Compania și-a dezvăluit pentru prima dată noul browser Edge în 2015, cu numele de cod la momentul respectiv Project Spartan.

Încă de atunci a început sfârșitul mărcii Internet Explorer. Microsoft a etichetat Internet Explorer drept o „soluție de compatibilitate”, nu un browser, și a încurajat companiile să nu mai utilizeze browserul învechit.


Pub