Încă 100 de milioane de lei, oferiți agricultorilor sub formă de subvenții

Guvernul a alocat încă 100 de milioane de lei din fondul de intervenție pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Executivului.

Foto: UNIMEDIA

Aceste 100 de milioane de lei din fondul de intervenție sunt pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an. Astfel, Guvernul va aloca 300 de milioane de lei agricultorilor pentru a compensa pierderile înregistrate în cazul culturilor cerealiere de prima grupă. Premierul îndeamnă agricultorii să depună actele la AIPA pentru a primi compensația în valoare de 1500 de lei/ha.

Sâmbătă, premierul lon Chicu a avut o întrevedere cu mai mulți agricultori pentru a discuta despre problemele principale ale acestora și de a găsi soluții. Oficialul anunța că au reușit să ajungă la un numitor comun pe mai multe aspecte.

Totodată, Ministrul Agriculturii a anunțat că procedura de obținere a subvențiilor pentru agricultorii, care au înregistrat pierderi mai mari de 60% din recoltă, va fi simplificată

Pe 14 august, mai mulți fermieri au blocat traseul Chișinău-Hîncești cu tehnică agricolă și au pornit într-un marș spre capitală.

La începutul lunii august, Guvernul a decis alocarea a 200 mln de lei pentru fermierii care au avut de suferit în urma secetei din acest an. Astfel, peste 200 mii de hectare vor fi despăgubite, cu peste 1000 lei per hectar.


Pub