Mirosul neplăcut a reapărut în Chișinău. Ceban spune că vina aparține unor agenți economici și va cere Procuraturii să investigheze acțiunile acestora

Mirosul neplăcut din capitală a apărut din nou în unele zone. Primarul capitalei Ion Ceban susține că în ultima perioadă concentrația deversărilor la stația de epurare a crescut și de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale și admit revărsarea apelor, ce sunt utilizate în procesul tehnologic și depășesc limitele admisibile ale poluanților din apele deversate.

Foto: facebook/IonCeban

„Respectiv, acestea sunt deversate în rețeaua de canalizare publică. Iată de ce, am cerut ca toate motivele să fie incluse în raport, cu deplasări la fața locului și examinarea situației, după care vom întreprinde toate măsurile pentru a face demersurile oficiale către Procuratură și alte organe de resort”, spune Ceban.

Astfel, va fi creat un grup de lucru, care va efectua o anchetă internă cu privire la sursa apariției mirosului, cauzele și cine se face vinovat de situația creată.

Astăzi la fața locului au fost viceprimarul și reprezentanții Apă Canal.

„Am cerut ca toți responsabilii să prezinte explicații, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată și la fiecare ședință operativă, cât și în cadrul vizetelor în teren că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi.

În acest an, am întreprins toate acțiunile pentru a elimina mirosul neplăcut, ce venea de la depozitele de nămol de pe teritoriul stației de epurare. Acolo miros nu mai este. Acum vom depune tot efortul pentru a înlătura problema și la bazinele de aerare a apelor uzatei”, spune primarul.


Pub