Răspunsul Platformei DA la invitația PLDM de a constitui bloc electoral pentru prezidențiale

Platforma Demnitate și Adevăr anunță într-un comunicat de presă că a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral, dar și de reacția Partidului Acțiune și Solidaritate.

Foto: UNIMEDIA

„Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Nastase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al fortelor pro-democratice și pro-europene.

Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre.

Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor pro-europene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști”, se arată într-o reacție a Platformei DA.

Amintim că astăzi, Partidul Liberal Democrat din Moldova, care l-a reales recent pe fostul premier Vlad Filat în funcția de președinte, a lansat o invitație către Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate. Este vorba despre crearea unui Bloc electoral comun pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

„Partidul Acțiune și Solidaritate și-a înaintat deja candidatul la funcția de președinte în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a hoților” - acesta este răspunsul PAS la invitația lansată de Partidul Liberal Democrat din Moldova de a crea un bloc electoral comun pentru prezidențialele din 1 noiembrie 2020, dar și pentru eventuale parlamentare anticipate, adresată și Platformei DA.


Pub