15:29:04 28.03.2024
Stiri

FOTO // Ce îl leagă pe Alexandr Lukașenko de Moldova? A petrecut cel puțin jumătate de an la Ungheni, susține un fost angajat al SIS

Actualitate 19.08.2020 10:05 Vizualizări4455 Autor: Ziarul National
FOTO // Ce îl leagă pe Alexandr Lukașenko de Moldova? A petrecut cel puțin jumătate de an la Ungheni, susține un fost angajat al SIS


Tinerețea președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, este legată și de Moldova.

O demonstrează o fotografie făcută publică pe rețelele de socializare, care îl surprinde pe actualul șef al statului belarus, contestat puternic după ultimul scrutin prezidențial, la mijlocul anilor '70 din secolul trecut în uniformă militară, la Ungheni.

Cel care a publicat fotografia este Andrei Buraciov, care susține că aceasta a fost realizată la Ungheni, pe când Lukașenko avea puțin peste 20 de ani și își satisfăcea serviciul militar în trupele de grăniceri de această regiune.



Informația este confirmată și de general-maiorul Valeriu Balaban, fost procuror general al R. Moldova pe timpul lui Vladimir Voronin și fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

CITIȚI și FOTO // Felicitarea lui Dodon adresată lui Lukașenko, neluată în seamă: LIPSEȘTE de pe site-ul oficial al Președinției din Belarus

„I-am cunoscut și comandantul nemijlocit - Urazov Iuri Nicolaievici, iar peste 20 de ani le-am organizat și o întâlnire pe Aeroportul din Chișinău! A absolvit (Alexandr Lukașenko - n.r.) Centrul de instruire a sergenților din Ungheni (șase luni), iar mai apoi a plecat să-și continue serviciul militar în Zacarpatia, pare-mi-se Ujgorod sau Mucacevo”, afirmă Balaban, care a lucrat în anii '80 ai secolului trecut la procuratura din Ungheni.



Alexandr Lukașenko, născut în Kopîs, regiunea Vitebsk din Belarus, a fost înrolat în forțele armate în cadrul trupelor de frontieră ale KGB în perioada anilor 1975 - 1977.

CITIȚI și VIDEO // Belorușii NU se mai tem de „tătucul” Lukașenko, ajuns mic și speriat. Angajații unei mari uzine l-au ALUNGAT pe „ultimul dictator al Europei”. Răspunsul celui ce conduce de 26 de ani Belarus

Elevul dificil, aflat în vizorul miliției, așa cum a recunoscut chiar Lukașenko, a ajuns peste ani președintele Belarusului pentru 26 de ani. Lukașenko și-ar fi organizat și obținerea celui de-al șaselea mandat în fruntea acestui stat, cu peste 80% din voturi, rezultate contestate în stradă de sute de mii de belaruși și nerecunoscute în prezent în Occident.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md