03:49:28 29.03.2024
Stiri

Ilan Șor a anunțat despre finalizarea unei noi etape de RENOVARE a infrastructurii rutiere la Orhei: „Eu am promis că în acest an vor fi renovate toate arterele rutiere principalele din Orhei”

Actualitate 19.08.2020 13:38 Vizualizări1038 Autor: Ziarul National
Ilan Șor a anunțat despre finalizarea unei noi etape de RENOVARE a infrastructurii rutiere la Orhei: „Eu am promis că în acest an vor fi renovate toate arterele rutiere principalele din Orhei”


Strada Valeriu Cupcea din Orhei a fost dată în exploatare după ample lucrări de renovare. Drumarii din Orhei au așternut un strat de asfalt pe o suprafață totală de peste 5,5 mii de metri pătrați și au aplicat marcaje rutiere moderne, care vor face mai sigur traficul în zona respectivă și va spori securitatea pietonilor. Pe ultima sută de metri a ajuns și renovarea tronsonului cuprins între străzile Unirii-Călătorilor-Sadoveanu-Chișinăului. La renovarea acestora sunt aplicate tehnologii noi care vor garanta calitatea înaltă și durabilitatea străzilor, se arată întrun comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Într-o adresare către orheieni, primarul de onoare al Orheiului, liderul Partidului ȘOR, deputatul llan Șor a menționat că, odată cu renovarea str. Cupcea, în Orhei a finalizat încă o etapă de renovare a infrastructurii rutiere. „Eu am promis că în acest an vor fi renovate toate arterele rutiere principalele din Orhei. Primarul și toată echipa Primăriei muncesc pentru realizarea acestui obiectiv. Nu ne vom opri până nu vom transforma Orheiul într-un mic Monaco al Moldovei”, a spus Ilan Șor.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a str. Valeriu Cupcea, deputata Reghina Apostolova a spus că Orheiul a devenit un model de bună administrare locală. „La Orhei transformările sunt pe față pentru că există un concept exact de guvernare locală a echipei lui Ilan Șor. Este exemplul când un model local de succes poate fi preluat și de alte orașe din țară”, a spus Apostolova.

Iar vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber le-a dat asigurări locuitorilor că echipa lui Ilan Șor va continua să implementeze și alte proiecte în oraș. „Ne mândrim cu realizările din Orhei. Pe bună dreptate orașul a devenit un model pentru întreaga țară. Partidul „ȘOR” demonstrează că este o formațiune politică responsabilă, care știe să gestioneze proiecte importante. Promitem că vor urma și alte proiecte frumoase”, a menționat Marina Tauber.

Președintele raionul Orhei, Dinu Țurcanu, spune că, incontestabil, municipiul Orhei a devenit lider pe țară după ritmurile de dezvoltare. „Orheiul a luat turații mari în dezvoltarea sa și înregistrează indicatori de invidiat. O spun statisticile oficiale și recunosc acest lucru chiar și oponenții noștri politici”, a remarcat Dinu Țurcanu.

Iar primarul de Orhei, Pavel Verejanu a precizat că pe tronsonul cuprins între străzile Unirii-Călătorilor-Sadoveanu-Chișinăului vor fi aplicate marcaje rutiere și amplasate stații noi de așteptare a transportului public. „Fiecare drum renovat este o bucurie pentru noi, iată de ce îi mulțumesc lui Ilan Șor pentru susținere și pentru faptul că face atâtea lucruri bune pentru oameni”, a menționat primarul Pavel Verejanu.

Recent, la Orhei au fost finalizate lucrările de renovare a străzilor Vasile Lupu și Veronica Micle. Pe ultima sută de metri sunt lucrările de reabilitare a str. Unirii. În primăvara acestui an, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, deputat ales pe circumscripția uninominală Orhei, a anunțat că în acest an toate străzile principale din Orhei vor fi renovate. Anul viitor vor fi renovate toate străzile secundare. Lucrările de renovare a străzilor sunt efectuare de Întreprinderea Municipală Servicii Comunal Locative Orhei, acest fapt garantând calitatea lucrărilor și permițând o economie de circa 30% a fondurilor bugetare, arată sursa citată.

Startul lucrărilor de renovare a tronsoanelor principalelor străzi din Orhei a fost dat la 15 mai. Lucrările costă, în total, peste 20 de mln lei, bani alocați din bugetul local. „Proiectele de infrastructură din mun. Orhei sunt derulate sistematic din 2015, după ce Ilan Șor și echipa sa a câștigat alegerile. La inițiativa fostului edil, Primăria Orhei a pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii”, conchide formațiunea parlamentară.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md