Doi vicepreședinți ai raionului Criuleni ar putea să fie demiși. Care este motivul

Julieta Savițchi
18/08/2020

Vicepreședinții raionului Criuleni, Roman Onica și Oleg Ogor, ar putea să rămână în timpul apropiat fără funcții. Consilierii raionali care se vor întruni în ședință la 21 august urmează să decidă asupra acordării votului de neîncredere penru Onica și Ogor și să aleagă alți doi vicepreședinți.

Problema demiterii celor doi vicepreședinți a fost inclusă pe agenda ședinței Consiliului Raional de către președintele raionului Criuleni, Pavel Spânu, la solicitarea unui grup de consilieri, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis acte de constatare că Onica și Ogor au încălcat regimul juridic al incompatibilității în funcție.

La 21 mai, ANI a stabilit încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către vicepreședintele raionului Criuleni, Roman Onica. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, începând cu decembrie 2019, exercitând timp de mai multe luni funcția de vicepreședinte al raionului concomitent cu mandatul de consilier în unul dintre consiliile locale ale raionului Criuleni.

La 16 iulie, ANI a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către vicepreședintele raionului Criuleni, Oleg Ogor. Cazul a fost semnalat de către portalul Anticoruptie.md la 1 iunie, în urma unei sesizări pe Harta Corupției. Inspectorii de integritate au stabilit că în perioada decembrie 2019–martie 2020, Oleg Ogor a deținut concomitent, contrar legislației în vigoare, două funcții publice – mandatul de vicepreședinte de raion și calitatea de consilier în Consiliul raional Criuleni.

Portalul Anticorupție.md a publicat recent o anchetă în care se arată că în perioada stării de urgență, fiind în funcția de vicepreședinte al raionului Criuleni, Oleg Ogor a reușit să atragă din fondul de rezervă al raionului 170.000 de lei pe contul firmei sale, pentru cazarea medicilor din linia întâi într-o tabără care îi aparține.

Julieta Savițchi
18/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii