fbpx

Persoanele cărora li s-au cerut bani pentru stabilirea gradului de invaliditate sunt rugate să se adreseze la CNA. Pe numele medicilor au fost emise mandate de arest

Pe numele a patru medici-experţi, reţinuţi de CNA în dosarele acordării gradelor de invaliditate contra-cost, au fost emise mandate de arest pe termene cuprinse între 15 și 30 de zile. Astfel, trei persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul nr. 13, iar una nu va putea părăsi domiciliul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alte două persoane rămân în izolatorul CNA pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanței mandate de arest pe numele lor. O persoană (intermediar) dintre cele șapte reținute ieri a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, colaborează cu ancheta și este cercetată în stare de libertate.

Amintim că CNA şi procurorii anticorupţie au operat percheziţii în cadrul a peste 40 de cauze penale, pornite pe fapte de corupţie, comise de către angajaţi ai Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă. Şapte medici-experţi şi intermediari au fost reţinuţi, iar în total, circa 20 de persoane sunt suspectate de complicitate la schema de acordare contra mită a gradelor de dizabilitate.

Centrul Naţional Anticorupţie face un apel către cei care au avut de suferit de pe urma acţiunilor ilegale ale angajaţilor CNDDCM sau ale unor terţi să apeleze la linia naţională anticorupţie 080055555 sau să depună denunţ oficial la sediul CNA.

CITEȘTE ȘI:

video | Momentul în care medicii-experți reținuți astăzi de CNA primesc bani: „Nu îmi cuvântați pe coridor, că nu o să aveți pensie niciodată”

Articole asemănătoare

Back to top button