/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Un bebeluș de 4 luni din Portugalia, infectat cu coronavirus, a murit. Micuța avea probleme cu inima

19 august 2020, ora 22:28

Autorităţile portugheze au anunțat miercuri decesul din cauza Covid-19 al unui bebeluş de numai patru luni, care devine astfel cea mai tânără victimă a coronavirusului din Portugalia. Țara se confruntă în ultimele zile cu izbucnirea unor focare în azilurile de bătrâni, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido, a declarat că bebeluşul, o fetiţă de 4 luni din regiunea Lisabona, suferea de cardiopatie congenitală gravă şi a decedat după ce a fost infectată de o rudă.

Este unul dintre cele două decese înregistrate în ultimele 24 de ore în Portugalia (celălalt este un bătrân de 80 de ani), pe lângă cele 253 de infecţii.

Autoritățile sunt preocupate de focarele izbucnite în ultimele zile la reşedinţele de bătrâni, mai ales în municipiul Odivelas, din afara Lisabonei, unde sunt deja 71 de persoane infectate, 37 de rezidenţi şi 34 de angajaţi.

Cazul este urmărit cu atenţie după ce la un alt centru de îngrijire a bătrânilor la Reguengos de Monsaraz, din regiunea Alentejo, 18 persoane au decedat în iunie după ce se presupune că nu au fost trataţi în mod adecvat, potrivit unui raport oficial.

Întrebată despre centrele din ţară, care sunt în jur de 2.500, Marta Temido a spus că situaţia este urmărită cu cea mai mare atenţie.

În total, în 69 de centre în care s-au raportat contagieri sunt infectaţi 563 de rezidenţi şi 255 de angajaţi.

De la începerea pandemiei, Portugalia a înregistrat 54.701 de cazuri de COVID-19 şi 1.786 de decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram