‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermier, după întrevederea cu deputații: Nu s-a ajuns la un consens. Ne simțim purtați...

Fermier, după întrevederea cu deputații: Nu s-a ajuns la un consens. Ne simțim purtați dintr-un birou în altul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Astăzi, 19 august, a avut loc la Parlament o întrevedere dintre fermierii-protestatari și liderii fracțiunilor parlamentare. Întâlnirea viza abordarea situației din agricultură cauzată de secetă și urmărea ca deputații să ofere sprijin fermierilor, dat fiind faptul că rezultatul negocierilor purtate cu premierul Ion Chicu nu i-a mulțumit pe agricultori.

Potrivit lui Andrei Melenti, fermier din Căușeni, nici întrevederea de astăzi nu s-a soldat cu un rezultat satisfăcător pentru agricultori, însă deputații urmează să revină cu un răspuns final la sfârșit de săptămână.

„Nu s-a ajuns la un consens, până la urmă, din același motiv invocat de domnul premier Chicu. Ni s-a spus că nu sunt destui bani în bugetul țării și nu pot să aloce suma pe care o cerem noi, agricultorii, 3 mii de lei per hectar afectat. Până la urmă am convenit să le dăm domnilor deputați un termen de două zile, până vineri seară, la orele 17:00, ca aceștia să vină totuși cu un răspuns definitiv pe marginea acestor 3 mii de lei și restul revendicărilor pe cer agricultorii. În caz contrar, cred că va fi o mobilizare și mai mare în luna octombrie, când oamenii vor ieși masiv în stradă și vor protesta împotriva guvernării care nu vrea să ne audă”.

Tot Melenti a declarat că protestul de pe șoseaua Hâncești va continua.

„Fermierii, chiar și mecanizatorii, adică cei care lucrează cu noi, au spus că nu vor să cedeze și vor rămâne până la urmă. Dacă o să vină vineri seară Guvernul și Parlamentul cu un comunicat, în care să se specifice că ni se oferă acești 3 mii de lei și ne vor garanta asta pe foaie, desigur o să mergem acasă, pentru a prelucra terenurile. Până atunci însă, ne simțim purtați dintr-un birou în altul, amăgiți și neluați în serios”.

 Amintim că protestul fermierilor a început marți, 11 august, iar la ora actuală acesta se desfășoară pe șoseaua Hâncești, unde protestează zeci de fermieri din mai multe raioane ale republicii. Astăzi, la orele amiezii, un grup de fermieri au protestat, fără tehnică agricolă, în fața legislativului cerând aprobarea tuturor revendicărilor.

*Sursa foto: Sergey Kroitoru

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›