‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTrei specii de copaci care mențin umiditatea în sol

Trei specii de copaci care mențin umiditatea în sol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Trei specii de copaci au atras atenția specialiștilor pentru că au capacitatea de a reține umiditatea în sol, în special în zona de sud a țării, mai exact pe teritoriul Unității Teritorial Administrative Găgăzia. Potrivit lui Ivan Trandafilov, directorul Întreprinderii Forestiere de Stat din Comrat „pentru clima și solul de pe teritoriul UTA Găgăuzia foarte bine se potrivesc stejar, arțar și sophora, cunoscut și ca salcâmul japonez”.

„Noi avem multe specii de pomi, dar anume acestea se recomandă pentru plantare, deoarece pot menține nivelului de apei în sol” a spus Ivan Trandafilov pentru Gagauzinfo.md

Directorul întreprinderii forestiere de Stat din Comrat a mai precizat că în această primăvară au plantat un număr mare de aceste specii de copaci în regiune, însă nu toți s-au prins din cauza secetei.

“În toamna acestui an la fel vom planta aceste specii de copaci. În prezent pregătim solul pentru aceasta. Sădirea pomilor este preconizată pentru începutul lunii Octombrie, când temperaturile vor scădea. Planificăm să plantăm în jur de 60 hectare cu aceste specii de pomi” susține Ivan Trandafilov.

Puieții vor fi plantați în mare parte în zonele cu sol degradat și acolo unde au avut loc defrișări masive.

În aceste zile se pregătest terenurile respective, se înlătură arborii uscați, dar și cei care au suferit din cauza secetei. Arborii uscați care au fost plantați în urmă cu câțiva ani sunt, vor fi, de asemenea, înlocuiți. În așa mod se realizează compactarea plantațiilor forestiere, a mai adăugat Trandafilov. Astfel va crește și densitatea teritoriului plantat cu copaci.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›