‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 24 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina a importat mai multe fructe și pomușoare în prima jumătate a acestui an....

Ucraina a importat mai multe fructe și pomușoare în prima jumătate a acestui an. Vezi țările de unde a făcut cele mai mari achiziții

‹ adv ›
‹ adv ›

Țara vecină, Ucraina și-a majorat importul de fructe și pomușoare în prima jumătate acestui an cu circa 23 la sută. Astfel, Potrivit Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei, primele șase luni, au fost importate fructe și pomușoare în valoare de 341 milioane dolari, ceea ce reprezintă cu peste 20 la sută mai mult decât în ​​prima jumătate a anului 2019, scrie fruitnews.ru

Mai mult decât atât, companiile ucrainene au importat 182 mii tone de citrice, în valoare de 129 milioane dolari și 174 mii tone de banane, în valoare de 96 milioane dolari, a declarat Nikolai Pugachev, directorul adjunct al Centrului științific național „Institutul de Economie Agrară” din țara vecină.

Principalele țări exportatoare de fructe și pomușoare au fost: Turcia -19,9%, Ecuador -17,1%, Egipt -10%, Costa Rica – 6,9%, Spania -5,3 %, Grecia – 4,0%, iar din Columbia -3,3%. Ponderea totală a exporturilor din cele șapte țări a constituit 2/3 din valoarea importurilor de fructe și fructe de pădure în Ucraina.

„Creșterea importurilor de fructe și pomușoare se datorează efectului pozitiv al acestora asupra imunității, ceea ce contribuie la creșterea cererii, în special în contextul pandemiei coronavirusului (COVID-19). În plus, restricțiile comerciale în majoritatea cazurilor se referă la exporturi, în timp ce importurile de produse alimentare în astfel de circumstanțe. are mult mai puține bariere artificiale ”, a adăugat directorul adjunct al Centrului științific național „Institutul de Economie Agrară din Ucraina, Nikolai Pugachev.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii