Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea statului

Guvernul a publicat rapoartele Centrului Național Anticorupție și Ministerului Justiției privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Raportul CNA menționează necesitatea anulării contractului între Agenția Proprietății Publice și Avia Invest, actualul administrator al aeroportului. Motivul invocat de CNA este că Aeroportul Habarovsk și Kolomensky Zavod sunt de fapt câștigătorii concursului, însă contractul a fost semnat de o altă entitate. De asemenea, CNA propune anularea taxei de modernizare a aeroportului în sumă de 9 euro per pasager, percepută de Centru ca ilegală.

Ministerul Justiției propune, la rândul său, soluționarea amiabilă a conflictului, însă menționează posibilitatea rezolvării conflictului în instanțele locale sau internaționale.

Și premierul Valeriu Streleț a anunțat despre formarea unui grup de lucru care să evalueze concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și posibilitatea de reziliere a acordului de concesionare în urma raportului CNA.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.