(video) Un cuplu de moldoveni, reținuți și cercetați pentru proxenetism. Ar fi câștigat până la 7 mii de dolari pe lună

Un cuplu de moldoveni sunt cercetați pentru proxenetism și riscă până la 7 ani de închisoare. Aceștia sunt bănuiți că ar fi organizat o „afacere” cu servicii sexuale on-line, cu participarea a peste 10 tinere.

Foto: INI

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea celor doi soți, în vârstă de 35 și 36 de ani, bănuiți în difuzarea pe platforme online (sexchat) din exteriorul țării a serviciilor sexuale on-line.

Oamenii legii au stabilit că pentru a desfășura activitatea ilegală, organizatorii au amenajat, într-un apartament din capitală, un studio cu patru posturi de difuzare online care activa în regim non-stop, unde erau antrenate de la 10 până la 12 tinere, care activau în schimburi.

Femeile, cu vârste cuprinse între 25-30 de ani, originare din diferite localități ale țării erau obligate să participe la conferințe video și show-uri sexuale în regim on-line, fiind asigurate cu costumație, accesorii și jucării erotice. Platformele puteau fi accesate numai din străinătate.

Pentru o sesiune, tinerele erau achitate cu doi dolari per minut, astfel, venitul mediu lunar al unei tinere era în dependență de numărul sesiunilor video și varia de la 1 000-1 500 de dolari, iar al organizatorilor era de la 6 000-7 000 de dolari.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 4 la 7 ani.

Actualmente, polițiștii continuă investigațiile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.


Pub