(video) Incendiu în apropierea căii ferate din Ungheni: Peste 30 de pompieri au luptat pentru a stinge focul extins pe 70 hectare

Circa 70 ha de teren a fost cuprins de flăcări în această dimineață în apropierea unei căi ferate din municipiul Ungheni. Cel puțin 27 de pompieri au luptat cu focul, iar în 5 ore au reușit să îl localizeze.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:35. Potrivit informațiilor înregistrate, o arie extinsă de stuf și iarbă uscată a fost cuprinsă de flăcări.

Ajunși imediat la fața locului, pompierii au stabilit că o suprafață aproximativ de 70 ha de teren a fost afectată de foc și focarul de ardere se răspândea rapid. La intervenție au participat 3 echipaje de intervenție IGSU, fiind antrenați 27 de pompieri, 6 pompieri departamentali cu trenul de incendii din cadrul Direcției Calea Ferată, precum și o autocisternă din partea autorităților publice locale.

Focul a fost localizat către ora 12:15, iar focarul a fost lichidat la ora 12:37, iar în urma arderii nimeni nu a avut de suferit.

Circumstanțele și cauza izbucnirii focarului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.


Pub