S-au născut în aceeași zi, la o distanță de 7 ani: Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir și Episcopul de Bălți și Fălești PS Marchel, își sărbătoresc astăzi zilele de naștere

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove și Episcopul de Bălți și Fălești, PS Marchel, își sărbătoresc astăzi zilele de naștere. Cu această ocazie, președintele țării i-a adresat un mesaj de felicitare Mitropolitului, iar ÎPS Vladimir, l-a felicitat la rândul său pe Episcopul de Bălți și Fălești, PS Marchel.

Foto: UNIMEDIA

Cu această ocazie, președintele țării, Igor Dodon, a valorificat munca Mitropolitului Vladimir în țara noastră și i-a adus urări de sănătate și de bine în slujirea și consolidarea Bisericii.

„Este greu de estimat rolul pe care ÎPS Vladimir l-a avut în renașterea Ortodoxiei pe meleagul nostru, la consolidarea Bisericii și menținerea păcii civice și a valorilor tradiționale. ÎPS Vladimir, permiteți-mi să Vă aduc sincere mulțumiri pentru munca depusă de-a lungul anilor. Vă doresc sănătate și continuarea activității întru binele Bisericii Ortodoxe a Moldovei”, a scris pe pagina sa de facebook, șeful statului.

În același timp, pe pagina oficială a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, i-a adresat un mesaj de felicitare Preasfințitului Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, care astăzi împlinește vârsta de 61 de ani.

„Preasfinția Voastră, în zi de sărbătoare, ne îndreptăm către Dumneavoastră cele mai luminoase gânduri și cele mai sincere urări de bine.

Sfintele bucurii tainice ale lucrării pentru Dumnezeu și pentru oameni, împlinite în slujirea arhierească responsabilă și jertfelnică pe care o arătați, să se pogoare în sufletul și viața Preasfinției Voastre dăruindu-Vă roade alese și binecuvântate!

Fie ca Dumnezeu, în nemărginita Sa bunătate, să Vă întărească spre a fi încă mulți ani înainte păstor vrednic și neobosit pentru numeroasa turmă ce o aveți sub oblăduire, iar pe parcursul întregii vieți pământești să fiți însoțiți de rugăciunile Maicii Domnului și ale tuturor sfinților, întru deplină veselie duhovnicească și ferire de ispite”, semnează Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

Amintim că ÎPS Vladimir este născut la data de 18 august 1952, iar PS Marchel, la 18 august 1959.


Pub