La Chișinău s-a deschis Târgul Apicultorilor. Prețul pentru un kilogram de miere începe de la 60 de lei

De astăzi, în centrul capitalei, în preajma Arcului de Triumf, s-a deschis cea de-a XVI-a ediție a Târgului Apicultorilor, unde veți putea cumpăra miere și tot felul de produse de la apicultorii veniți din toată țara. Evenimentul se desfășoară cu ocazia Zilei Naționale a Apicultorului, sărbătorită anual pe 19 august și va fi deschis în perioada 18-23 august.

Foto: MADRM

La târg sunt prezenți 35 de producători, care au aranjat pe mese o varietate mare de produse apicole: miere polifloră, de salcâm, tei, levănțică. De asemenea, cumpărătorii pot găsi lăptișor de matcă, păstură, polen, propolis şi multe alte produse derivate.

Potrivit președintelui Asociației Naționale a Apicultorilor, Ion Maxim, prețurile la kilogramul de miere pornesc de la 60 de lei și ajung la 150 de lei. Kilogramul de fagure este de 200 de lei.

„De această dată prețurile sunt mai mari, deoarece mierea nu s-a făcut. Această ramură a fost de asemenea afectată de secetă. Dacă în anuu precedenți pe țară se colectau între 6 mii și 7 mii de tone, anul acesta dacă vom colecta 2,5 mii de tone, încă va fi bine”, a declarat Ion Maxim.

În contextul pandemiei Covid-19, ediția din acest an va fi organizată respectând prevederile Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică, cu purtarea obligatorie a măștilor și păstrarea distanței sociale între participanți.

Evenimentul oferă apicultorilor posibilitatea promovării produselor apicole autohtone, iar locuitorilor capitalei posibilitatea procurării acestora direct de la producător.


Pub