Un general rus de rang înalt a fost ucis în Siria. O bombă improvizată a fost detonată în preajma convoiului militar în care se deplasa

Un consilier militar cu rang înalt a fost ucis şi alţi doi militari au fost răniţi astăzi într-o explozie în Siria, informează agenția rusă de presă Interfax, cu referire la un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Foto: EPA/Vostock-photo

Potrivit sursei, alți trei soldați ruși au fost răniți în explozia care avut loc la 15 kilometri de Deir ez-Zor (un oraș din nord-estul Siriei).

„În timpul evacuării, unul dintre ei, un consilier militar de rang înalt cu grad de general-maior, a „decedat din cauza rănilor”, se arată în comunicat.

„Explozia s-a produs în timp ce convoiul rusesc se întorcea după o acțiune umanitară”, scrie Interfax. Deflagrația a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, care a fost detonat pe marginea drumului, în direcția vehiculelor.

Ofițerul decedat va fi decorat post-mortem, spun reprezentanții ministerului apărării rus, fără să ofere mai multe detalii.


Pub