image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția Ministerului Sănătății la descinderile de la Consiliul pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

În contextul percheziţiilor efectuate de către ofiţerii CNA, în cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății informează că atât instituția vizată, cât și Ministerul vor coopera cu organele de drept pentru a oferi toate informațiile necesare privind elucidarea cazurilor investigate.

„MSMPS condamnă cu vehemenţă actele de corupţie printre angajaţi şi reiterează importanța respectării prevederilor legislației. Totodată, ne exprimăm regretul faţă de situaţia creată şi anunţăm că asemenea cazuri nu vor fi tolerate”, se precizează într-un comunicat de presă emis de ministerul Sănătății.

Amintim că la această oră ofițerii CNA efectuează percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Divizibilității și Capacității de Muncă. Acţiunea de urmărire penală vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajaţi ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

„ Este vorba despre percheziţii, efectuate cu scopul de a obţine probe, în dosarele pornite de procurori şi CNA, pe marginea pretinderii şi acceptării de bani de către angajaţii CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar şi pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă.

Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcţionarii publici primeau de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei. Acţiuni similare se desfăşoară concomitent şi la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri şi aducerea la cunoştinţă a statutului de bănuit”, a precizat Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA pentru Jurnal.md.

Noutăţile partenerilor

comentarii: