image
Sursa foto: libertatea.ro

Grecia anunță că va primi un lot de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID înainte de sfârșitul anului

Ministrul grec al sănătății a anunțat, marți, că Grecia va primi doze ale vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca începând cu luna decembrie a acestui an, relatează Agerpres.

Conform unui interviu acordat unei televiziuni locale, ministrul Kikilias a spus că va primi vaccinul în mai multe tranșe între decembrie 2020 și ianuarie-iunie 2021, dacă acesta va trece de a patra fază a testelor clinice. El a spus că se așteaptă ca această parte a testelor să fie finalizată în luna noiembrie.

„Vom începe cu 700.000 de doze în decembrie, care vor fi o doză simplă sau dublă, iar totalul se va ridica la 3 milioane de doze”, a subliniat el.

Guvernul grec a reînnoit obligaţia de a purta mască în spațiile publice atât pentru angajaţi cât şi pentru clienţi şi a reintrodus ture prin rotaţie pentru a decongestiona transportul public. Funcţionarii care fac parte din grupurile de risc vor putea lucra de la distanţă până la 31 august.

Potrivit ultimelor date, Grecia a înregistrat de la începerea pandemiei 7.222 cazuri de COVID-19 - dintre care peste 23 % sunt legate de călătoriile în străinătate - şi 230 de decese provocate de noul coronavirus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: