Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Socialiștii din nou se…

DOC Socialiștii din nou se plâng la ANI. Cer verificarea averii deputatei PRO-Moldova, Elena Bacalu

Deputata socialistă Alla Darovanaia a trimis un demers la ANI prin care solicită verificarea averii colegei sale de Parlament, deputata Elena Bacalu de la PRO-Moldova.

Darovannaia spune că a găsit mai multe neconcordanțe și lacune în ceea ce privește declararea completă a veniturilor și intereselor personale ale Elenei Bacalu.

„Astfel, în declarația pentru anul 2015, Elena Bacalu anunță că a deținut un mijloc de transport de model BMW 3 cu valoarea de 50000 MDL (2500 euro), însă acesta „a fost returnat cumpărătorului pentru că se află în INTERPOL”. Automobilul care se anunța “returnat cumpărătorului” încă în 2015, se regăsește, însă, în declarațiile de a vere și interese în anii următori, inclusiv pentru 2019”, scrie Darovanaia pe pagina sa de facebook.

Deputata socialistă mai spune că deputata PRO-Moldova a omis să declare un alt autoturism, de model Volvo care apare în declarația soțului ei, ca și un depozit de 9000 de Euro la filiala unei bănci din Cahul.

Elena Bacalu nu a comentat deocamdată acuzațiile socialiștilor. În context, anterior, ANI a menționat că „toate petițiile și sesizările care sunt expediate în atenția Autorității, de către organizațiile publice, organizațiile non guvernamentale, demnitari, aleși locali, sunt distribuite spre examinare Inspectoratului de Integritate, în mod aleatoriu, prin sistemul electronic „e-Integritate”, dar și că instituția nu va admite nicio ingerință în activitatea sa din partea politicului sau a altor persoane”.

În ultimele zile, mai mulți deputați au anunțat că au sesizat ANI în legătură cu verificarea informațiilor din declarațiile de avere și interese a unor oficiali și colegi din Parlament.

Printre cei care au sesizat ANI sunt deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Vasile Bolea și Grigore Novac.

Un alt deputat care a sesizat ANI este Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun. La 12 august parlamentarul a solicitat Procuraturii Generale(PG) și Agenției Naționale pentru Integritate(ANI) să verifice averea fratelului lui Igor Dodon, Alexandru Dodon. Perciun susține că afacerile lui Alexandru Dodon ar fi, de fapt, ale lui Igor Dodon, iar fratele său ar fi un „simplu interpus”.