Nume
Parola
Vizualizări: 3509
ADR Nord evaluează impactul unui proiect de dezvoltare regională implementat în orașul Otaci
Otaci, Ocnița, 18 August 2020 — Specialiștii Secției monitorizare și evaluare (SME) din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord continuă activitățile de evaluare a impactului proiectelor de dezvoltare regională implementate de Agenție în perioada 2011-2013.

Marți, 18 august a.c., în cadrul unor noi vizite în teren, Ala Cucu, șefa SME, și Pavel Curcovici, specialist în monitorizare și evaluare, s-au deplasat în orașul Otaci, raionul Ocnița, unde au discutat cu autoritățile publice locale și cu alte părți implicate despre măsurile privind asigurarea durabilității proiectului „Servicii calitative de apă şi canalizare în oraşul Otaci pentru mediu curat în Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat în perioada 2011-2013 din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Interviurile privind evaluarea impactului acestui proiect s-au desfășurat în incinta Primăriei orașului Otaci, localitate beneficiară în urma implementării proiectului.

La interviu au participant reprezentanții autorității publice locale și administrația Gospodăriei Locativ Comunale (GLC) din orașul Otaci, instituții responsabile de buna gestionare a proiectului. În cadrul ședinței comune au fost puși în discuție principalii indicatori de produs și rezultat realizați în urma implementării proiectului.

În scopul evaluării stării bunurilor obținute în urma implementării proiectului, specialiștii ADR Nord împreună cu reprezentații GLC Otaci au realizat vizite de monitorizare la principalele obiecte construite în cadrul proiectului: Stația de pompare a apei și Stația de epurare a apei.

Pentru implementarea acestui proiect din FNDR au fost valorificați 25,38 milioane de lei, din care 7,44 milioane de lei pentru apeduct și 17,93 milioane de lei pentru canalizare.

Scopul proiectului a fost să asigue locuitorii oraşului Otaci cu apă potabilă şi servicii calitative de canalizare.

Rezultatele relevanței, eficienței, eficacității, impactului și durabilității proiectului precum și alte aspecte vor fi expuse în Raportul de evaluare a impactului.

www.adrnord.md