(foto) Încă o porțiune a râului Bâc a fost curățată. Cum arată aceasta

bâc 14

Lucrările de curăţare a albiei râului Bâc, pe porțiunea de la strada Petru Rareș până la strada Feredeului, au fost finalizate. În prezent, lucrări se desfășoară pe tronsonul doi: strada Petru Rareș-strada Mihai Viteazul, unde s-a intervenit deja pe o lungime de 330 de metri.

„Intervențiile curente sunt mai complicate din cauza cantității sporite de nămol, însă lucrările avansează pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliți. Zilnic, situaţia este monitorizată de specialişti”, spun autoritățile.

Pe teren lucrează în fiecare zi echipe cu patru excavatoare, un buldozer și șase camioane ce asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din strada Ghidighici. Pentru a spori viteza de scurgere a apei, în paralel cu excavarea, pe albia râului Bâc sunt desfășurate și lucrări de curățare a vegetației lemnoase.

Termenul-limită de finalizare a lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de circa 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente