fbpx

O mutație a virusului COVID-19 este de 10 ori mai infecțioasă. Care ar fi, însă, aspectul bun?

O mutație din ce în ce mai comună a COVID-19 face ca virusul să se transmită mult mai ușor, dar să fie mai puțin mortal. Aceasta a fost identificată în Europa, America de Nord şi unele regiuni ale Asiei, informează preşedintele Societăţii Internaţionale pentru Boli Infecţioase, Paul Tambyah.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proliferarea mutației D614G, conform analizelor științifice, coincide cu o scădere a ratei mortalităţii în unele regiuni ale lumii. Așadar, spune Paul Tambyah, virusul devine şi mai puţin letal decât era.

„Poate că este un lucru bun să avem un virus care este mai infecţios, dar mai puţin mortal. Este în interesul virusului să infecteze cât mai mulţi oameni fără să-i ucidă pentru că virusul depinde de gazdă pentru hrană şi adăpost. Majoritatea virusurilor au tendinţa să devină mai puţin virulente pe măsură ce suferă mutaţii”, a declarat Tambyah pentru Reuters.

D614G a fost descoperită încă din februarie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat că nu există dovezi că această mutaţie a condus la îmbolnăviri mai severe.

Potrivit lui Noor Hisham, directorul general pentru sănătate din Malaezia, tulpina D614G este de 10 ori mai infecţioasă, iar potențialele vaccinuri din prezent ar putea să nu fie eficiente în faţa mutaţiei. Aceasta, însă, nu este și opinia lui Tambyah sau a lui Sebastian Maurer-Stroh (de la Agenţia pentru ştiinţă, tehnologie şi cercetare din Singapore), care cred că astfel de mutaţii nu pot modifica virusul suficient de mult, transmite Agerpres.

Articole asemănătoare

Back to top button