‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCod portocaliu de secetă hidrologică

Cod portocaliu de secetă hidrologică

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu de secetă hidroligică pentru regiunea de centru și sud a țării, dar și pentru câteva zone din nordul țării. Avertizarea este valabilă până în data de 26 august, curent.

Potrivit hidrologilor, în râurile mici și în bazinele acvatice din țară, se va menține cod galben, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se atestă cod de secetă hidrologică. În acest context, agenții economici și populația este îndemantă să utilizeze rațional resursele de apă. Potrivit specialiştilor, dacă debitul apei atinge cote de aproximativ 30 la sută şi mai mici din norma multianuală, pe o durată de până la șapte zile, se emite cod portocaliu de secetă hidrologică.

În următoarele zile se așteaptă vreme toridă. Pe întreg teritoriul țării este valabil codul galben de caniculă până în data de 21 august. Temperatura aerului va ajunge în aceste zile până la 33 grade Celsius, iar pe alocuri, în raioanele de nord, sunt posibile și ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›