image
Sursa foto: moldova24.info

Alarmant: 1.675 de copii din RM sunt infectați cu Covid-19; Autoritățile vor extinde numărul de paturi

Numărul copiilor din Republica Moldova depistați cu virusul Covid- 19 este în creștere. Potrivit ultimelor date prezentate de autorități, 1.675 de copiii sunt infectați cu Covid 243 de femei însărcinate.

Din numărul total de 2.155 de persoane spitalizate, 125 sunt copiii, fiind repartizați la patru instituții spitalicești din țară, Spitalul V. Ignatenco, Institutul Mamei și a Copilului, Spitalul Municipal de Boli Contagioase și Spitalul Clinic Bălți.

În prezent la spitalul V. Ignatenco se află sub supravegherea medicilor 35 de copiii.

Jumătate dintre ei fac o formă ușoară , jumătate au o formă medie. Copiii în stare mai gravă sunt spitalizați la Spitalul Clinic „Emilian Coțaga”. Și la Bălți sunt spitalizați în prezent 33 de copii care au o formă ușoară și medie”, a declarat Svetlana Lupu, șefa Departamentului de Management al calității serviciilor medicale.

Totodată, ținând cont de creșterea numărului de infectări în rândul copiilor, autoritățile au decis exdinderea numărului de paturi și deschiderea unei noi secții pentru spitalizarea copiilor.

„Vom mări numărul de paturi destinate copiilor. În acest sens am avut o deplasare la Comrat și s-a decis organizarea unei secții pentru spitalizarea copiilor în cadrul Spitalului Raional Ceadâr-Lunga care va fi activă în următoarea perioadă”, a mai declarat aceasta.

captură videocaptură video

Noutăţile partenerilor

comentarii: