Breaking News

image
Sursa foto: alamy.com

A treia economie a lumii a înregistrat cea mai puternică scădere economică din istorie

Economia Japoniei a înregistrat cea mai puternică scădere economică din istorie, în contextul pandemiei de coronavirus, informează BBC, citat de Digi24.

A treia economie a lumii a scăzut cu 7,8% în perioada aprilie-iunie, față de ianuarie-martie, iar diferența de la an la an a fost de 27,8%.

Japonia se confrunta deja cu o creștere economică redusă în perioada dinaintea crizei. Cifrele lansate luni dezvăluie impactul sever pe care pandemia l-a provocat economiilor din întreaga lume.

Japonia a intrat în recesiune la începutul anului, după ce a avut două trimestre consecutive de scădere economică.

Datele pentru perioada aprilie-iunie reprezintă cel mai mare declin din 1980, an din care au devenit disponibile cifre pentru comparație.

Unul dintre principalii factori ai scăderii a fost reducerea drastică a consumului intern, acesta reprezentând peste 50% din economia japoneză.

Perioada aprilie-iunie a fost al treilea trimestru consecutiv de scădere economică pentru Japonia, iar acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1955.

După scăderea record, majoritatea analiștilor financiari se așteaptă ca economia Japoniei să reintre pe creștere în următoarele luni. Premierul Shinzo Abe a anunțat un plan de salvare a economiei de 1000 de miliarde de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: