image
Sursa foto: border.gov.md

Moldovenii care se întorc de peste hotare ar putea să fie scutiți de autoizolare: Care ar fi condițiile

Regimul de autoizolare pentru moldovenii care se întorc în țară, dar și pentru străinii care intră în Republică Moldova este în proces de revizuire. În unele condiții eventuale, moldovenii, dar și cetățenii străini care vor deține un test negativ la Covid-19 ar putea fi scutiți de cele 14 zile de carantină.

Despre aceasta a anunțat Viorica Dumbrăveanu în cadrul conferinței din aceată dimineață, unde au fost discutate ultimile aspecte privind evoluția pandemiei de Covid-19 în Republica Moldova,

Potrivit acesteia, ordinul privind regimul de autoizolare este în curs de revizuire de către specialiști, iar în viitorul apropiat Comisia va lua o decizie.

„Revizuirea regimului de autoizolare pentru moldovenii care intră pe teritoriul Republcii Moldova după ce au călătorit în alte țări este analizată sub mai multe opțiuni de către specialiști, inclusiv și posibilitatea de a nu respecta acest regim în cazul în care este deținător al uni test negativ cu determinarea unei perioade corespunzătoare până la intrarea în țară la care trebuie să fie efectuaat acest test”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată specialiștii analizează și aspectul cu privire la cetățenii străini care intră în Republica Moldova.

„În condiții eventuale de deținere a unui test, autoizolarea nu va fi impusă. Cu respectarea unui principiu de reciprocitate între state coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe. După ce specialiștii vor avea o viziune, Comisia pentru Sănătate Publică va lua o decizie”, a mai spus Dumbrăveanu

Noutăţile partenerilor

comentarii: