image
Sursa foto: Jurnal.md

Fiscul a aplicat amenzi usturătoare pentru majorarea prețurilor la produsele social importante și anunță noi controale

Fiscu-ul a aplicat amenzi de peste 500 mii de lei administratorilor de unități comerciale care au majorat prețurile la produsele social importante.

În perioada 1 martie - 7 august, curent, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 1 843 de controale fiscale la unitățile comerciale care vând produse alimentare și în farmacii, pentru a verifica respectarea prețurilor aplicate la produsele social importante.

În rezultat au fost stabilite 217 cazuri de încălcare a prețurilor, prin depășirea adaosului comercial stabilit de legislația în vigoare. Ca rezultat inspectorii FISC-ului au aplicat amenzi în sumă de 548 mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat anunță că vor continua să efectueze săptămânal acțiuni de control la unitățile comerciale a produselor alimentare, dar și în farmacii și depozite farmaceutice, pentru a monitoriza prețurile.

Suplimentar, pentru verificarea respectării prevederilor legislației în vigoare, angajații FISC-ului planifică exercitarea controalelor fiscale la prestatorii de servicii de transport rutier de pasageri, național/internațional inclusiv în regim taxi, la prestatorii serviciilor de întreținere și reparații auto; a celor care efectuează comerț online și la casele de schimb valutar.

Amintim că lista produselor social importante include pâine de până la 600 grame (doar pâinea neambalată şi nefeliată, la fabricarea căreia se utilizează făină de grâu de calitatea I şi II; colaci de până la 300 grame; lapte de consum de vaci cu un conţinut de grăsimi de până la 2,5% inclusiv (cu excepţia laptelui ultrapasteurizat).

Lista continuă cu chefirul de până la 1,0% inclusiv; brânză de vaci proaspătă cu un conţinut de grăsimi de până la 5% inclusiv, fără adaosuri; smântână din lapte de vaci cu un conţinut de grăsimi de până la 10% inclusiv; unt din lapte de vaci cu un conţinut de grăsimi de până la 79,0% inclusiv; ulei de floarea-soarelui, cu excepţia uleiului dezodorizat; făină de grâu, orez, hrişcă; crupe, inclusiv griş şi fulgi de ovăz; preparate pentru sugari şi preparate pentru copii de vârstă mica.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: