Un judecător, procuror, vicedirector de spital și un consilier local, amendați de ANI pentru nedeclararea averii

Un judecător Curtea de Apel Chișinău, un procuror din cadrul Procuraturii Cahul, vicedirectorul IMSP Spitalul Clinic din Bălți și un consilier local din raionul Cahul au fost amendați cu 9 mii lei, în total, pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. Inspectorii ANI au întocmit procesele verbale în perioada 10 - 15 august.

Foto: oficial.md

Totodată, în perioada vizată, a fost pornită o cauză contravențională pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de către un primar din raionul Cahul.

ANI a mai emis 7 acte de constatare. Un primar din raionul Rezina și un director de grădiniță din raionul Cahul - documentați pentru conflist de interese iar un angajat al Serviciului Vamal și doi consilieri din cadrul Consiliului s. Fundurii Vechi din raionul Glodeni și com. Chioselia din raionul Cantemir, pentru încălcarea regimului incompatibilităților de funcție.

Suplimentar, au fost întocmite alte 2 procese verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către un inspector din cadrul Serviciului Vamal și de un subiect din cadrul APL Rotunda din raionul Edineț.


Pub