(video) Peste 3 kg de marijuana și zeci de mii de lei, confiscate de la domiciliile unor suspecți în trafic de droguri

Un grup din cinci persoane, bănuite de creşterea, recoltarea, păstrarea şi comercializarea drogurilor în cantităţi deosebit de mari, în special a marijuanei, a fost documentat timp de trei luni de către ofiţerii Direcţiei investigaţii „Centru” a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajaţii Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP şi procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Foto: politia.md

Pe perioada investigațiilor, oamenii legii au stabilit că bănuiții au vârste cuprinse între 27 și 70 de ani. Liderii grupului, doi frați, se ocupau de cultivarea, creşterea, recoltarea, prelucrarea şi distribuirea drogurilor, iar restul achiziţionau drogurile în cantităţi porționate şi le comercializau către potenţialii consumatori.

În urma acțiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, inclusiv cu folosirea investigatorului sub acoperire, ofiţerii de investigaţii, în comun cu angajaţii DGUP a IGP şi sub conducerea procurorilor PCCOCS, au descins la domiciliile membrilor grupului şi în alte locuri de păstrare a drogurilor.

În rezultatul percheziţiilor, polițiștii au depistat şi ridicat marijuana în cantitate totală de aproximativ 3,5 kg, plante vegetale de cânepă îngrijite şi aflate în proces de creştere, 40 000 de lei, despre care se presupune că ar proveniți din activitatea acestora, cântare electronice pentru cântărirea drogurilor prelucrate, telefoane mobile şi unităţi de stocare a informaţiei, precum şi alte utilaje destinate pentru creşterea, prelucrarea şi comercializarea drogurilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin. (4), lit. b) Cod Penal.

La moment, doi dintre bănuiţi sunt reţinuţi. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.


Pub