(video) Exploatau tinere moldovence la Praga. Trei femei suspectate de proxenetism, arestate de poliție

Trei femei, originare din Bălți și din Florești, au fost reținute de către polițiști, fiind suspectate de proxenetism. Acestea transportau victimele la Praga, capitala Cehiei, unde le promiteau jumătate din banii câștigați.

Foto: Adevarul.ro

Activitatea celor trei femei, suspectate de organizarea unei scheme ilegale de racolare și determinare la prostituție a unor tinere din orașele Bălți și Florești, a fost documentată de către polițiștii și procurorii din Bălți.

Polițiștii au fost sesizat despre caz la începutul lunii august, de către o tânără de 29 ani. Aceasta le-a spus polițiștilor din Bălți că ar fi victima unor femei, care prin discuții verbale au determinat-o să meargă în Republica Cehă pentru a se prostitua.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală conform infracțiunii de „Proxenetism”. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că, o femeie de 38 ani, capul schemei infracționale, împreună cu altele două, de 42 și respectiv 33 ani, originare din Florești și Bălți, racolau persoane de gen feminin în scopul practicării prostituției, asigurând transportarea acestora prin perfectarea anumitor acte și achitarea serviciilor de transport din municipiul Bălți în orașul Praga.

În rezultatul măsurilor speciale de investigații, pe traseul Bălți-Rîșcani, a fost stopat autocarul de pe ruta Chișinău-Praga, unde în calitate de pasagere se aflau două femei de 29 și 36 ani. Fiind audiate în cadrul cauzei penale, acestea au declarat că din înțelegerile prealabile cu suspectele, urmau să presteze servicii sexuale în orașul Praga, promițându-le jumătate din venit. Restul banilor trebuiau să-i primească membrii grupului infracțional.

În urma probelor acumulate, bănuitele au fost reținute pentru 72 ore.


Pub